”Suuri määrä tehtävään kyvykkäitä, mutta taustoiltaan hieman erilaisia henkilöitä, aiheutti prosessin loppusuoralla jopa päänvaivaa.”

SalesOnly toimi Distence Oy:n yhteistyökumppanina myynnin vetäjän rekrytoinnissa. Distence toimittaa älykkäitä ratkaisuja teollisen internetin teknologiaa hyödyntämällä ja on lähdössä voimakkaaseen kasvuun. Myynnin vetäjä on avainasemassa Distencen kasvun vauhdittamisessa ja siksi rekrytoinnin onnistuminen oli erittäin kriittistä.

Distence valitsi SalesOnlyn yhteistyökumppaniksi, koska fokus ja toiminnaltaan erilainen, vain myynnin osaajiin spesifioitu prosessi vakuutti. ”Kun kustannus oli oikealla tasolla ja prosessi laadukkaampi, päätös yhteistyökumppanista rekrytoinnin osalta oli lopulta varsin helppo.” Toteaa Kim Korhonen, Distence Oy:n toimitusjohtaja.

”Yhteistyö SalesOnlyn kanssa sujui varsin mallikkaasti”, Kim jatkaa. ”Kommunikointi oli säännöllistä, täsmällistä ja prosessi jousti kun tarvetta oli. Kaikki asiat hoituivat ajallaan juuri niin kuin oli sovittu.”

Myynnin vetäjän rekrytointiprosessissa ennalta sovittua toimintatapaa muutettiin matkan varrella, koska hakuun saatiin niin paljon erittäin laadukkaita hakemuksia. SalesOnly mukautui täysin muutostarpeisiin ja ennakoidun aikataulun lievään venymiseen. Suuri määrä tehtävään kyvykkäitä, mutta taustoiltaan hieman erilaisia henkilöitä, aiheutti prosessin loppusuoralla Distencelle jopa päänvaivaa. ”Tässä rekrytointikonsultin apu, ammattilaisen sparraus sekä ohjeet olivat paitsi suureksi avuksi, niin ehkä myös ratkaisevia onnistuneen valinnan taustalla. Suosittelen lämpimästi SalesOnlya myynnin rekrytointitarpeisiin ja käytän itse uudelleenkin kun tarvetta myynnin osaajien lisäämiselle ilmenee” Kim toteaa.

Kim Korhonen

Toimitusjohtaja

Distence Oy