Liiketoiminnan tuntemus

Do or Die – Miten henkilöstöosasto voi houkutella nuoria myyntityöhön?

He ovat nyt koputtelemassa ovelle. Uusi sukupolvi haluaa astua sisälle. Mutta ei ovesta, jossa lukee ”myyjä”. Se ammatti ei ole edes kymmenen kärjessä. Ilman myyntiä yritykselläsi tuskin on tulevaisuutta. Onko yrityksesi valmis toimimaan? 

Osaatko rakentaa siltoja uuteen Y-sukupolvelaisten kohderyhmään?
Kuulutko siihen kasvavaan HR-vastuuhenkilöiden joukkoon, joka stressaa tulevan osaamisen varmistamisesta? Mietitkö esimerkiksi sitä, miksi joillakin yrityksillä on huima määrä hakijoita ja toisilla ei? Otetaan esimerkiksi ruotsalainen Spotify, jonne sadattuhannet nuoret hakevat spontaanisti töihin vuosittain. Spotify tietää tarkalleen, miten uuteen sukupolveen rakennetaan siltoja. Me SalesOnlylla työskentelemme lähellä markkinoita ja me tunnemme hyvin Y-sukupolvelaisten ajatukset ja käyttäytymismallit. He ovat tuolla jossain, valmiina astumaan sisään. Anna meidän auttaa heitä löytämään yrityksesi.

Onko sinulla käytössäsi kaikki tarvittavat tiedot onnistuaksesi?
Henkilöstöhallinto on nykyään yritysjohdoissa ja hallituksissa toisin kuin ennen vanhaan, jolloin toimintoa pidettiin hellyttävänä tätinä, joka on työlainsäädännön asiantuntija. Mutta vaikka henkilöstöhallinnolla on valtuutukset varmistaa osaamisen saatavuus, sillä ei ole aina käytössään tietoja, jotka mahdollistavat liiketoimintavetoisen työtavan. SalesOnly työskentelee lähellä yrityksen liiketoimintalähtöisiä toimintoja kuten toimitusjohtajaa ja myyntipäällikköä. Mutta voimme myös valmentaa henkilöstöosastoja, jotta heidän liiketaitonsa saavat uusia ulottuvuuksia. Tunnistamme tietovaatimukset, jotka henkilöstöosaston on asetettava johdolle, jotta saadaan se yrityskriittinen tieto, joka ratkaisee Y-sukupolvelaisten osaamisen saatavuuden.

Saatko tarvitsemasi tuen voidaksesi saada asemoitua oikein?
Myyntitoimintojen rekrytointi on liittynyt aiemmin enemmän toimitusjohtajaan tai myyntipäällikköön. Se on luonut etäisyyttä päättäjien ja henkilöstöosaston välille, mikä vaikeuttaa henkilöstöosaston työtä. Kun henkilöstöosaston tulee määritellä Y-sukupolvelaisten tarjous, sen on tunnettava yrityksen tulevat liiketoimet erittäin tarkkaan. Kyseessä on nimittäin pitkälti oikea asemointi tälle kohderyhmälle. On myös olemassa suurta epätietoisuutta koskien Y-sukupolvelaisten asennetta myyntityötä kohtaan. SalesOnly työskentelee tulevien myyntitoimintojen parissa päivittäin. Pidämme Y-sukupolvelaisia tulevina johtajinamme ja siksi olemme kuluttaneet aikaa ja energiaa ymmärtääksemme heidän ajatuksensa ja motivaationsa koskien myyntiä.

Miten myyt myyjän ammatin niille, jotka eivät pidä myynnistä?
Millaisia ihmisiä he ovat? Millainen on heidän hakukäyttäytymisensä, kun he haluavat uuden työn? Miten he suhtautuvat työpaikkaan? Miten he suhtautuvat palkkaan ja arvoon? Tiedämme, että he uskovat – toisin kuin monet muut – että liiketoimet tulevat lisääntymään. Se osoittaa, että Y-sukupolvelaiset uskovat myyntityöhön, mutta eivät myyjiin. Miten siis houkuttelet heitä? Juuri siinä piilee vahvuutemme. SalesOnly on myynnin rekrytointiyritys toimialasta riippumatta. Kun käytät kapean sektorin toimijaa, voit hyötyä koko myyntiosaamistamme, joka liittyy ajankohtaisiin tietoihin ja tosiasioihin juuri Y-sukupolvelaisten kohderyhmästä.

Ota ensiaskel kohti tulevan osaamisen varmistamista
Henkilöstöosastolla on oltava suunnitelma koskien Y-sukupolvelaisten rekrytointia. Yrityksen tulevan osaamisen varmistamiseksi sinun tulee tuntea yrityksen nykyinen asema ja se, minkä aseman yritys haluaa tulevaisuudessa. Sinun tulee tietää, miten yritys rakentaa siltoja uuteen sukupolveen ja miten yritys pääsee tavoitteeseensa. Ihmiset juoksevat valitettavasti nykyään päämäärättömästi ja stressaantuneina ympäriinsä ja ovat huolestuneita sen sijaan, että tarttuisivat toimeen. Me SalesOnlylla ymmärrämme henkilöstöhallinnon tilanteen koskien Y-sukupolvelaisia. Jos sinun täytyy lisäksi rekrytoida myyntitoimintoja, valitse ensin kapean sektorin yritys, jolla on liiketoiminnan tuntemusta. Jos haluat ottaa ensimmäisen askeleen, autamme sinua mielellämme!

Ota yhteyttä!