Ura

Miksi vain harvat naiset haluavat työskennellä myynnin parissa?

”Haluan työskennellä ihmisten parissa!” on lause, jonka me rekrytointikonsultit kuulemme usein etenkin naisten suusta. Melkein kaikki lisäävät: ”Mutta en ole mikään myyjä!” Samalla kuulemme melkein kaikissa asiakastapaamisissa – ”Ja haluamme mielellään naisen”. Tämän yhtälön kanssa olemme eläneet kaikki vuodet. 

Pelko on usein käsin kosketeltavaa. Ihmiset pelkäävät kutsua itseään myyjäksi. Mistä johtuu, että niin monet ammattitaitoiset naiset pelkäävät lähestyä myyjän ammattia?
Ovatko naiset vähemmän kilpailuhenkisiä, kovia tai päättäväisiä? Eivätkö he halua tienata rahaa ja voida vaikuttaa omaan palkkaansa ja arkeensa? Asia ei tietenkään ole niin!

Ja mitä myyjä sitten tekee päivittäin? Myyjän tehtävänä on saada ihmiset ja yritykset ymmärtämään oman tuotteensa/palvelunsa arvo yrityksen tavoitteiden ja liiketoimintasuunnitelman pohjalta. Tehtävänä on auttaa asiakasta ratkaisemaan ongelma, mikä se sitten onkin. Kaikissa myyntitehtävissä myyjällä on paljon yhteyksiä monien ihmisten kanssa fyysisten tapaamisten myötä tai teknisten työkalujen kautta. Myyjän ammatin yhteiset nimittäjät ovat henkilökohtaiset yhteydet, palvelu ja ongelman ratkaiseminen. Toisin sanoen pitkälti sitä, mitä naiset peräänkuuluttavat työltä.

Me naispuoliset myyjät turhaudumme tästä usein. Samalla näemme, että olemme monien hyvien esikuvien ansiosta alkaneet rakastaa myyntiä ja myyjän työtä. Toivomme myös, että mahdollisimman moni muukin nainen ymmärtää hakeutua myynnin pariin meidän kauttamme!

Haluatko saada meihin yhteyden ja keskustella lisää tai etsitkö uusia haasteita? Ota yhteyttä jo tänään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *