Myynnin rekrytointi

B2B-ostajien ostokäytöksen muutos määrittää modernin myynnin osaamistarpeet

Suurin osa B2B-ostajista aloittaa ostoprosessinsa itsenäisesti verkossa.

Kasvaakseen yrityksesi myyntistrategian on vastattava potentiaalisen asiakaskunnan muuttuneita ostotarpeita. Ja jotta myyntistrategia voi realisoitua tuloksiksi, on sen asettamat vaatteet huomioitava sekä myynnin johtamisessa että osaajien rekrytoinnissa.

Me SalesOnlylla osaamme auttaa yritystäsi määrittelemään liiketoimintatavoitteita ja yrityskulttuuria tukevan osaajaprofiilin. Perehdymme ja haastamme, etsimme ja arvioimme, kunnes löydämme sopivan osaajan.

Rekrytoimme C-tason myyntijohtajia, asiantuntijamyyjiä ja B2B-myynnin huippuammattilaisia. Voit ostaa palveluitamme myös osissa, siitä lisää alempana.

Kannattavaa myynnin rekrytointia, ensiluokkainen hakijakokemus ja pitävät aikataulut

Olemme erikoistuneet myynnin rekrytointiin ja se näkyy palvelumme laadussa. 80 % asiakkaistamme käyttää palveluitamme uudelleen. Se on luku, josta haluamme pitää kiinni.

Konica Minolta tarvitsi riveihinsä Senior Sales Managerin. Lue haasteista, yhteistyöstä ja lopputuloksesta. 

Meillä on neljä toimintaperiaatetta, joiden avulla pysymme liike-elämän, osaajamarkkinan ja myynnin trendien etulinjassa.

  1. Kasvatamme asiakkaidemme myynnin rekrytoinnin kannattavuutta.
  2. Panostamme ensiluokkaiseen hakijakokemukseen.
  3. Pidämme kiinni asiakkaidemme aikatauluista.
  4. Kehitämme jatkuvasti omaa osaamistamme.

Myynnin rekrytoinnin ehdokaskartoitus, ehdokasarviointi ja soveltuvuusarviointi

Me välitämme liiketoiminnastasi ja ihmisistä aidosti. Prosessimme on läpinäkyvä niin yrityksille kuin kandidaateille – haluamme olla luomassa toimivia ja tuloksellisia työyhteisöjä.

Meet the Team, Hannu Pelli: ”Hyvä työnhakijakokemus kiteytyy viestintään.”

Useimmiten viemme läpi koko rekrytointiprosessin, mutta voit halutessasi hyödyntää asiantuntemustamme vain tarvitsemassasi vaiheessa.

Räätälöimme kaikki työvaiheet vastaamaan haussa olevan myyntiroolin vaatimuksia.

Myynnin rekrytointi, vaihe 1: ehdokaskartoitus

Ehdokaskartoituksen kivijalka on huolella määritelty osaajaprofiili.

Rekrytointikonsulttimme kartoittaa kanssasi liiketoiminnan tavoitteet, tulevaisuuden tarpeet, työkulttuurin, haasteet ja mahdollisuudet sekä urapolku- ja kehitysnäkymät. Osaajaprofiilin kartoittamisen yhteydessä saat työ- ja aikasuunnitelman.

Sen jälkeen konsulttimme kartoittavat profiiliin sopivat myynnin tai myyntijohtamisen ammattilaiset. Kartoitus paljastaa myös, kannattaako osaajaprofiilia vielä hioa.

Myynnin rekrytointi, vaihe 2: ehdokasarviointi

Ehdokasarviointi tapahtuu kattavassa haastattelussa, jonka pohjana on nimenomaan myynnin rekrytointiin luotu kompetenssipohjainen malli.

Rekrytointikonsulttimme käy kandidaatin kanssa läpi työhistoriaan, kokemuksiin ja tavoitteisiin liittyviä teemoja. Monipuolisen ja strukturoidun lähestymisen päämääränä on ymmärrys kandidaatin vahvuuksista ja kehitysalueista juuri avoinna olevan roolin vaatimusten näkökulmasta. Näin voimme kertoa asiakkaalle perustellun näkemyksen siitä, mihin kandidaatin menestyminen myyntitehtävässä perustuisi.

Myynnin rekrytointi, vaihe 3: soveltuvuusarviointi

Myynnin rekrytoinnissa on tärkeä huomioida sekä ammatillisen osaamisen että työkulttuuriin liittyvät vaatimukset ja toiveet, jotta mahdollisuudet kohtaavat molemminpuolisesti. Modernit psykometriset menetelmät auttavat pääsemään pintaa syvemmälle.

Rekrytointikonsulttimme valitsee soveltuvuusarviointimenetelmän aina kulloisenkin osaajaprofiilin keskeisten vaatimuksien mukaisesti. Mitkä kandidaatin vahvuudet ovat? Miten hän hankkii, soveltaa ja analysoi tarvitsemaansa tietoa? Kuinka hän toimii tiimissä? Mistä hän innostuu ja mikä häntä motivoi?

Soveltuvuusarvioinnit mahdollistavat objektiivisen hakijoiden vertailun. Arvioinnit tukevat rekrytointipäätöstä ja antavat luotettavaa tietoa kandidaatin vahvuuksista, kehitysalueista, motivaatiotekijöistä ja työskentelytyylistä.

Haluatko jutella rekrytointitarpeistasi?

Rekrytointikonsulttimme ovat täällä sinua varten! Ota yhteyttä, jos haluat miettiä myyntiorganisaatiosi osaamistarpeita, pohtia tulevan haun vaatimuksia tai edistää käsilläsi olevaa myynnin rekrytointia!

Keskustelun pohjaksi voit lukea lisää growth-ajattelustamme. Miten voisimme yhdessä auttaa yritystäsi saavuttamaan tavoitteensa? 

Tyypillisiä myynnin rekrytointimme ovat esimerkiksi:

  • CSO, CRO, Sales Director, myyntijohtaja
  • Sales Manager, myyntipäällikkö
  • Business Manager, liiketoimintajohtaja
  • Key Account Manager, avainasiakkuuspäällikkö
  • Account Manager, asiakaspäällikkö
  • B2B-myyjä, ratkaisumyynti ja arvomyynti

MEISTÄ SANOTTUA

Veera Inna

Netum

SalesOnlyn kanssa lähdimme toteuttamaan rekrytointia useiden kumppanien kartoituksen jälkeen ja olimme tyytyväisiä rekrytoinnin kulkuun sekä tulokseen. Viestintä oli sujuvaa ja yrityksemme työnantajamielikuvasta pidettiin huolta läpi prosessin. Saimme myös useammalta kandidaatilta hyvää palautetta SalesOnlyn toiminnasta. Kiitokset SalesOnlylle hyvästä yhteistyöstä!

Patrik Palatz

Canter

Olen vankkumaton avoimuuden kannattaja. Tämä filosofia leimasi molempia rekrytointeja. Panostimme paljon siihen, että ehdokkaat saavat työn tekemisen ja työkulttuurin kaikista puolista realistisen ja rehellisen kuvan. Hyödynsin SalesOnlyn osaamista myös miettiessäni palkitsemisen painotuksia ja palkka-avoimuutta koskevia kysymyksiä.

Maija Volotinen

Timma

Me Timmalla menemme aina ihmiset edellä. Siksi arvostan todella paljon sitä, kuinka perusteellisesti SalesOnly perehtyi liiketoimintamme lisäksi yrityskulttuuriimme. Oli hienoa seurata, kuinka he saivat kiinni arvoistamme ja vaalivat brändiämme läpi koko prosessin. SalesOnly viesti sekä meidän että kandien suuntaan todella nopeasti ja läpinäkyvästi. Kandien kiitokset konkretisoivat hyvin myös sen, ettei laadukas suorahaku ole vain rekrytointia, vaan tärkeä osa työnantajamielikuvan vahvistamista.

Tiimimme

Haluaisitko kuulla lisää?

Ole yhteydessä, niin palaamme sinulle mahdollisimman pian!

SalesOnlyn myynnin rekrytoinnin kuusi vaihetta

Rekrytointiprofiili

Huolella mietitty rekrytointiprofiili on onnistuneen myynnin rekrytoinnin edellytys. Rekrytointikonsulttimme kartoittaa kanssasi liiketoiminnan strategiset tavoitteet, tulevaisuuden tarpeet ja yrityksen työkulttuurin. Perkaamme yhdessä sekä yrityksesi haasteet ja mahdollisuudet, myyntiosaajan urapolku- ja kehitysnäkymät että pehmeät arvot. Perusteellisen pohjatyön ansiosta saamme haluamamme huippuosaajat kiinnostumaan tehtävästä ja varmistamme myynnin rekrytoinnin onnistumisen. Onnistunut rekrytointi on yhdistelmä oikeaa osaamista ja tyyppiä. Mitä korkeampi asema, sitä enemmän korostuu liiketoimintaa kehittävän näkemyksen tarve. Rekrytointiprofiilin kartoittamisen yhteydessä saat työ- ja aikasuunnitelman.

Pitkän linjan konsulteillamme on laajat ja laadukkaat ehdokasverkostot. Lisäksi he hyödyntävät digitaalisia työkaluja ja ulkoisia tietokantoja. Sopivissa tilanteissa tuemme suorahakua ilmoituksilla. Konsulttimme kartoittaa profiiliin sopivat myynnin tai myyntijohtamisen ammattilaiset ja ottaa mielenkiintoisimpiin yhteyttä. SalesOnly on osa HR-konserni Wise Groupia. Ymmärrämme siis työnantajamielikuvan merkityksen ja yhteydenottomme ovat tarkasti mietittyjä kaikista näkökulmista. Kansainvälisissä hauissa ja työtehtävissä apunamme on koko pohjoismainen organisaatiomme.

Valintaprosessi

Parhaat kandidaatit saavat kutsun konsulttimme haastatteluun. Haastattelutekniikkaamme on vakioitu ja luotettava. Räätälöityjen kysymysten lisäksi teemme ehdokkaalle jäsennellyn käyttäytymishaastattelun, joka keskittyy myyntiin. Arvioimme taitojen lisäksi ehdokkaan sopivuutta tiimiin. Konsulttimme kertoo myös lisää yrityksestäsi, avoimesta työtehtävästä ja sen vaatimuksista.

Esittely

Esittelemme yrityksellesi kahdesta neljään ehdokasta. Keskimäärin aikaa tähän pisteeseen kuluu kuukausi osaamisprofiilin määrittelystä. Konsulttimme antaa loppusuoralla valikoituneista ehdokkaista sekä kirjallisen että suullisen esittelyn. Huippukandidaattien esittelyn jälkeen yrityksesi valitsee, ketkä heistä haluatte haastatella itse.

Suositukset, arvioinnit ja valinta

Konsulttimme tekee yrityksesi valitsemille loppuehdokkaille henkilöarvioinnin, joka keskittyy myyntiin liittyvään motivaatioon ja dynamiikkaan. Sen jälkeen tarkastamme hakijoiden toimittamat suositukset. Yrityksesi oman haastattelun jälkeen on lopullisen valinnan aika. Päätös on aina asiakkaan käsissä, mutta konsulttimme sparraa ja auttaa kaikissa toivotuissa vaiheissa.

Seuranta

Yhteistyömme ei pääty myynnin rekrytoinnin valmistumiseen. Konsulttimme käy yrityksesi kanssa läpi koko prosessin ja varmistaa, että yhteistyö uuden työntekijän kanssa lähtee liikkeelle toivotulla tavalla. Koska olemme osa Wise Group HR -konsernia, voimme auttaa tarvittaessa kaikessa rekrytointia seuraavissa tarpeissa, kuten perehdytyksessä tai esimiesvalmennuksessa. Meillä on myös mittavaa osaamista ja kokemusta myyntihenkilöiden valmentamisesta, kehittämisestä ja yrityksen myyntikulttuurin rakentamisesta.