Liiketoiminnan tuntemus, Rekrytointi

Suorahaun asiantuntijatyöpari luo asiakkaalle etulyöntiaseman kuumalla osaajamarkkinalla

Talent ja Recruitment Consultantilla on suorahakuprosessissa omat, selkeät tonttinsa ja yhteinen päämäärä, jota kohti he kulkevat tiivisti toinen toistaan sparraten. Reaaliaikainen osaajamarkkinan pulssilla olo näkyy kykynä toimia ennakoiden.

Myynnin ja markkinoinnin suorahakuihin erikoistunut SalesOnly rekrytoi asiakkailleen kasvua. SalesOnlylla, kuten kaikilla Wise People Group -brändeillä, suorahauista vastaa Talent ja Recruitment Consultant -työpari.

Työpari määrittyy asiakkaan tarpeen mukaan. Sen voivat muodostaa esimerkiksi Marie Leivo ja Hannu Pelli.

Talent Consultant Marie Leivo on kiinni osaajarajapinnassa. Leivon osaamista hyödyntävät kaikki Wise People Group -brändit.

Hannu Pelli työskentelee SalesOnlylla, erikoisalanaan myynnin avainhenkilöiden rekrytointi. Hän validoi asiakkaalle esiteltävät kandidaatit.

Työparin supervoima syntyy jatkuvasta sparrauksesta: keskustelusta, joka auttaa heidät itsensä, osaajat ja asiakkaat parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Talent Consultantin jokainen yhteydenotto hyödyttää myös tulevia asiakkaita

Talent Consultant Marie Leivo oli kiinnostunut vuorovaikutuksesta jo ennen kuin aloitti sosiaalipsykologian opinnot yliopistossa. Siitä, miten ihmiset toimivat yhdessä ja millaisia rooleja ryhmä tarvitsee.

Työuransa varrella Leivo on tehnyt niin henkilöarviointeja, koulutuksen kehittämistä kuin employer branding -työtä. Lisäksi entinen SM-tason muodostelmaluistelija valmentaa urheilijoiden psyykkistä puolta.

Leivo pystyy hyödyntämään koulutustaan ja kokemustaan kattavasti nykyisessä roolissaan.

– Osaajarajapinnassa liikkuminen on minusta kiinnostavin vaihe, koska pääsen sparrailemaan sitä, mitä osaaja haluaisi tehdä ja mitä hän voisi tehdä.

Leivon käsi on koko ajan osaajamarkkinan pulssilla. Sen ansiosta asiakas saa selkeän etulyöntiaseman kuumalla osaajamarkkinalla.

– Osaan kertoa asiakkaalle jo rekrytointiprofiilia tehdessä, mikä on mahdollista ja selvittää etukäteen ne asiat, joita kandit todennäköisesti tulevat kysymään.

Leivon työ sisältää luonnollisesti valtavan määrän yhteydenottoja. Ne ovat kaikki arvokkaita, vaikkeivät juuri käsillä olevaa toimeksiantoa eteenpäin veisivätkään.

– Mariella ja muilla talent-konsulteillamme on valtava verkosto. He myös tuntevat yksittäisen prosessin ulkopuolelle jääneiden osaajien toiveet ja vahvuudet ja pystyvät hyödyntämään tietoa tulevien asiakkaiden hyväksi, rekrytointikonsultti Pelli kertoo.

Työpari haastaa asiakasta ja petaa laadukasta kandikokemusta

Talent ja Recruitment Consultant osallistuvat yhdessä osaamisprofiilin määrittelyyn. Kaiken lähtökohtana on liiketoimintatuntemus, arvojen sisäistäminen ja ymmärrys suunnasta, jota kohti kulkemista yritys haluaa rekrytoinnillaan tukea.

Leivon työllä on iso merkitys kandikokemuksen laadulle.

– Parhaat osaajat saavat viikossa useita kyselyjä. Heitä on lähestyttävä henkilökohtaisesti ja osattava vastata kysymyksiin heti tai olet auttamattomasti ulkona, Pelli sanoo.

Lisäksi Leivo ja Pelli tietävät kertoa, kohtaavatko haetun roolin vastuut ja palkka.

– Haastamme ja informoimme asiakasta monipuolisesti. Kysymme myös aina, kuinka hän itse myisi roolin.

Tarvittaessa Leivo ja Pelli tarkentavat rekrytointiprofiilia esittelemällä asiakkaalle viidestä kymmeneen keskenään erilaista esimerkkiprofiilia.

– Asiakas pääsee kommentoimaan, millaiset asiat herättävät mielenkiintoa, mikä taas vaikuttaa negatiivisesti.

Rekrytointiprofiilin lukitsemisen jälkeen on ensiyhteydenottojen aika.

Wise People Groupin parityömalli nostaa koko rekrytointiprosessin laatua

Leivo ja Pelli luovat aina yhdessä yritystä ja tehtävää esittelevän infopaketin.

He molemmat liputtavat kaikkien korttien näyttämisen puolesta. Eniten kandit kysyvät Leivolta palkasta ja joustavuudesta etätöiden suhteen.

­– Palkka-avoimuudessa on vielä tekemistä, vaikka se säästäisi kaikkien aikaa.

Leivo juttelee potentiaalisten kandien kanssa myös puhelimessa, sillä CV ei kerro ihmisen toiveista tai motivaatiosta. Tarvittaessa SalesOnly huolehtii myös roolille räätälöidystä persoonallisuustestistä.

Lopulta kapula siirtyy Pellille, joka esittelee finalistit asiakkaalle omien haastattelujensa jälkeen. Leivo taas turvaa rekrytoinnin objektiivisuutta tarkastamalla kandidaattien suositukset.

Talent Consultant ja Recruitment Consultant -parityöskentelymalli saa sekä Leivolta että Pelliltä varauksettoman kannatuksen.

­– Sparraamme toisiamme ja opimme koko ajan lisää. Sen ansiosta asiakas ja kandit voivat hyötyä asiantuntijuudestamme vielä laajemmin. Yhdessä pystymme myös palvelemaan nopeammin molempiin suuntiin.

Kiinnostuitko aiheesta?

Tutustu Wise People Group -brändien rekrytointeihin, joissa Marie Leivo on ollut Talent Consultant! Näistä asiakastarinoista saat myös hyvän käsityksen siitä, kuinka työ etenee rekrytointikonsultin otettua kapulan vastaan.

Case Hedengren | Erinomainen työnkuvaus auttoi löytämään ERP-asiantuntijan – ”Joustoa oli juuri oikeissa kohdissa”